Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/7/a/7/themolook.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 Chokolademousse ⎮ Med kun 2 ingredienser ⎮ Vegansk
Food & lifestyle

[:en]Chocolate mousse ⎮ Only 2 ingredients ⎮ vegan[:da]Chokolademousse ⎮ Med kun 2 ingredienser ⎮ Vegansk[:]

March 19, 2017

[:en]

aquafaba chocolate mousse vegan

Do you know aquafaba? No right…. I’d never heard of it before until I saw a video on Instagram where the liquid from a can of chickpeas turned into what looked liked egg whites when whisked. What on earth I thought and Googled it. I learned that it’s called aquafaba and can be used as a vegan substitute and can be used for marengs and other goodies. I experimentet and ended up with this lovely chocolate mousse.

Here are 2 reasons why you should try this recipe:

  1. It’s super easy and you probably already have the ingredients in your cupboard
  2. Contains far fewer calories than ‘classic’ chocolate mousse with cream and eggs

easy chocolate mousse

Vegan, low-fat chocolate mousse



30 mins
Serves 4

 

Ingredients

Liquid from 1 can of chickpeas (a.k.a aquafaba)
100g dark chocolate (preferably 70% or over)
1 pinch of salt
A little bit of sugar or sweetener – optional
The juice from ½ an orange – optional


Method

  1. Melt the chocolate over a bain marie. Add the salt, orange juice and sugar if using
  2. Whisk the chickpea liquid or aquafaba into peaks. This takes time, so be patient
  3. Start by folding a few spoonfuls of the aquafaba into the chocolate. If you didn’t use orange juice, let the melted chocolate cool slightly
  4. Fold the chocolate mixture into the remaining aquafaba
  5. Pour the mousse into serving glasses and let set in the fridge for at least 1 hour

aquafaba kikærte væske

Did you like this recipe? Why not try my easy chia pudding – find the recipe HERE

[:da]

aquafaba chokolademousse vegansk

Kender du aquafaba? Nej vel… Jeg havde aldrig hørt om det før jeg faldt over en video på Instagram hvor der blev pisket skum af væsken fra en dåse kikærter. Hvad i alverden, tænkte jeg og Googlede det. Så lærte jeg at det åbenbart kan bruges som en vegansk erstatning for æggehvider, og kan bruges til marengs og meget andet. Jeg eksperimenterede lidt med det, og endte med denne skønne chokolademousse.

Her er 3 grunde til at du skal prøve at lave denne opskrift:

  1. Den er super nem at lave og du har muligvis allerede ingredienserne liggende i skabet
  2. Har den nette pris af ca. 5 kroner pr. portion
  3. Indeholder langt færre kalorier end ‘klassisk’ chokolademousse med fløde og æg

nem billig chokolademousse

Vegansk chokolademousse med kun 2 ingredienser

4 personer
½ times forberedelse og 1 time i køleskabet

Ingredienser

Væsken fra 1 dåse kikærter (a.k.a aquafaba)
100g mørk chokolade (gerne 70% eller derover)
1 knsp. salt
Lidt sukker eller sødemiddel – kan udelades
Saften fra ½ appelsin – kan udelades


Fremgangsmåde

  1. Chokoladen smeltes over vandbad. Derefter tilsættes salt, appelsinsaft og sukker hvis du ønsker.
  2. Væsken fra kikærterne eller aquafaba’en piskes til den er hvid og luftig. Det tager lidt tid, så vær tålmodig
  3. Vend først et par skefulde af den piskede aquafaba med den smeltede chokolade. Hvis du ikke har brugt appelsinsaft, skal chokoladen køle lidt af inden
  4. Vend chokoladeblandingen med resten af skummet
  5. Moussen hældes på glas og sættes i køleskab i min. 1 time

aquafaba kikærte væske

Kunne du lide denne opskrift? Så prøv min opskrift på nem chiagrød – den finder du HER

[:]

Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/7/a/7/themolook.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sussie October 22, 2017 at 20:00

    Øv. Min chokolade koagulerede med det samme jeg rørte min flotte store og høje aquafaba i. Ingen væske – kun skum og helt glat og smuk smeltet chokolade. Vildt øv 😦 hvad gik det galt?

    • Reply Stine Mo October 26, 2017 at 07:48

      Hej Sussie! Øv hvor ærgerligt :( Jeg tror det er temperaturene den var gal med. Det kan være en god ide at at lade chokoladen køle bare en lille smule og blande det i lidt af gangen. Du kan også prøve at stille dåsen med kikærte på radiatoren eller et andet lunt (ikke varmt) sted, inde du pisker aquafabaen. Jeg håber det lykkes anden gang!

      – Stine

    Leave a Reply