Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/7/a/7/themolook.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 [:da]Husk din smear-prøve[:] • The Mo Look
Personal

[:da]Husk din smear-prøve[:]

September 8, 2016

[:da]smear-prøve

Hej piger. Dette indlæg kan i enten se som en slags public service, eller som et ret privat indblik i mit liv. Jeg er en rimelig bramfri person, så jeg har det fint med at snakke om diverse emner som nogle måske føler grænseoverskridende. Noget min omgangskreds oplever på daglig basis. Dette er en fortælling om mit underliv:

Jeg fik for nogle uger siden konstateret celleforandringer i livmoderhalsen.

Noget jeg ikke anede hvad var, men som min læge fik til at lyde som cancer. Det var et super ubehageligt opkald at få. Efter yderligere prøver hos gynækologen, fik jeg en mail med den besked at jeg skulle opereres trods “godartede” celleforandringer. Det er åbenbart ikke noget man fucker med, eftersom celleforandringer som får lov at passe sig selv, kan udvikle sig til kræft.
Jeg skulle have foretaget et keglesnit, hvor et stykke a livmoderhalsen bliver fjernet med en el-slynge. Man er kun lokalbedøvet under indgrebet, og det er ikke specielt rart at ligge dér og mærke at de roder rundt dernede. Ikke at det gør ondt, det er en smadder effektiv bedøvelse, men det er i den grad ubehageligt. I nogle tilfælde er selve indgrebet overstået på ca. 2 minutter. Men mit tog vel 5-7 minutter, pga. celleforandringernes placering. I dagene efter havde jeg smerter, som mindede mest om menstruationsmerter. De kom og gik i det efterfølgende 2 ugers tid. Nu føles alt tilbage til normal igen.

Jeg skriver dette indlæg for at opfordre alle jer kvinder over 23, til at gå til screening for livmoderhalskræft, hvis i ikke allerede har fået det. Det er en simpel smear-prøve/screening, som ikke gør ondt.  Det er meningen at alle får et brev når de fylder 23, der opfordrer til dette. Jeg fik IKKE dette brev, men var til lægen for p-pille fornyelse da min læge mindede mig om det. Hvis hun ikke havde gjort det, havde jeg nok ikke fået taget prøven og hvem ved hvornår mine celleforandringer så blev opdaget.

Hvis du har nogle spørgsmål til min oplevelse med prøver, keglesnit eller andet, skal i bare fyre løs! Eller hvis du selv har fået foretaget keglesnit er du velkommen til at dele din historie.

Er du nysgerrig kan du læse mere om celleforandringer HER![:]

Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/7/a/7/themolook.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Christine Bonde September 20, 2016 at 20:52

  Det er faktisk ikke mere end 2 uger siden, at jeg fik lavet et celleskrab, på trods af at jeg blev tilbudt det som 23-årig. Det er 2,5 år siden nu. Det er simpelthen så dumt at udskyde det fordi man er bange for resultatet (det var min undskyldning), når det for det første er gratis og for det andet virkelig skal tages alvorligt. Jeg var sgu også lidt nervøs da min læge ringede med svaret, men heldigvis var alting fint.
  Modigt af dig at dele din oplevelse. Må jeg spørge, om du så skal gå til nogen form for check-up nu? Eller skal du “bare” have lavet et nyt celleskrab på et tidspunkt?
  Tak for dit indlæg!

  • Reply Stine Mo September 21, 2016 at 09:55

   Hej Christine,

   Godt at dine prøve viste gode resultater! Husk at opfordre dine veninder til ikke at springe testen over ;)

   Normalt skal man til kontrol henholdsvis 6 og 12 måneder efter operationen. I mit tilfælde var celleforandringerne i et større område end forventet, så jeg skal til check-up “allerede” 4 måneder efter mit keglesnit.

   xx Stine

 • Reply Sarah November 21, 2016 at 22:11

  Virkelig vigtigt emne! Tak for at bringe det op.
  Jeg fik også taget en prøve efter at være fyldt 23. Noget tid efter modtog jeg et brev, hvor der stod at jeg havde celleforandringer. Ligesom i dit tilfælde forbandt jeg det straks med cancer og ventede et par uger med at ringe til lægen for at få en uddybning. Samtidig tænkte jeg også, at det hvis det var helt alvorligt, ville de nok have ringet til mig i stedet. Det viste sig også at mine celleforandringer ikke var noget at frygte, men det var lidt ubehageligt, at få et brev hvor der ingen forklaring fulgte med.

 • Leave a Reply